nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΝΑ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ!!!



Πολλές φορές έχω δηλώσει ότι είμαι μάλλον ανιστόρητος. 
Από τα λίγα όμως που θυμάμαι, δύο μεγάλα παιδομαζώματα αναφέρονται στην Ελληνική Ιστορία.
             Το πρώτο ήταν στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν στρατολογούνταν (κυρίως) νέοι Έλληνες οι οποίοι αφού υφίσταντο την σχετική πλύση εγκεφάλου , εστρέφοντο κατά των ίδιων των Ελλήνων. Η Ιστορία, τούς έχει ονομάσει γενίτσαρους, και είναι γνωστές οι ζημιές τις οποίες προκάλεσαν στους ίδιους τους Έλληνες.
             Το δεύτερο παιδομάζωμα αναφέρεται στην εποχή του εμφύλιου πολέμου,όπου κατηγορήθηκαν ότι υφάρπαξαν τα νέα παιδιά οι τότε "εχθροί μας" οι Βούλγαροι και άλλοι παραμεθόριοι λαοί, πού, κατά σύμπτωση ήταν στο κομμουνιστικό στρατόπεδο. Δεν είναι σκοπός μου να ερευνήσω την ορθότητα της  αναφοράς και πώς ακριβώς έγινε το δεύτερο παιδομάζωμα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι διεπράχθη μια ιδιότυπη γενοκτονία σε βάρος των λοιπών Ελλήνων, αφού πολλά νέα παιδιά απομακρύνθηκαν από την γενέτειρά τους και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν εκείνα τα οποία θα μπορούσαν ή θα ήθελαν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Σ΄αυτό βέβαια, καθόλου ανεύθυνη δεν είναι και η πολιτική που ακολουθήθηκε από την τότε Ελληνική κυβέρνηση,αλλά και τις μετέπειτα, αφού, μετά την λήξη του εμφύλιου, δεν επέτρεψαν σε εκείνους που παρουσιάζονταν σαν θύματα του παιδομαζώματος, να επιστρέψουν στην πατρίδα. 
             Και τα δύο πιο πάνω αναφερόμενα εγκλήματα τα τέλεσαν οι εχθροί της Ελλάδας σε βάρος της Ελλάδας. Αυτά τουλάχιστον αναφέρονται στην Ιστορία μας, ανεξάρτητα εάν η είδηση είναι αντικειμενική ή διαστρεβλωμένη.
             Στίς μέρες μας όμως συμβαίνει ένα άλλο γεγονός εφαρμοσμένο από άτομα της συν-διακυβέρνησης. Πρόκειται για το πιό οξύμωρο "παιδομάζωμα" όλων των εποχών και διαδραματίζεται στην Ελλάδα μας τούτες τις μέρες. Εκείνοι που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και δημιούργησαν τα τεράστια παρακμιακά φαινόμενα που ζούμε στις μέρες μας, εκείνοι που καταδικάστηκαν από τον λαό στην πολιτική τους αφάνεια και κατέρρευσαν τα εκλογικά τους ποσοστά σε ασήμαντα νούμερα από μείον 40% έως μείον 82%      Εκείνοι που κατάργησαν την λαϊκή κυριαρχία (βασικό στοιχείο του συνταγματικού μας πολιτεύματος) αποφασίζοντας 'δώρα" σε έδρες στο αριθμητικά πρώτο κόμμα.
Ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνέπτυξαν ομάδα και ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας. Παρά τις προεκλογικές των δεσμεύσεις ότι δεν θα συνεργαστούν  η μια παράταξη με την άλλη. Είναι θέμα άλλων θεσμών να αποφασίσουν άν αυτό συνιστά εξαπάτηση των ψηφοφόρων, δηλαδή του λαού ολόκληρου πού άλλα ψήφισε.( Για την ιστορία και μόνο,, θυμίζω ότι την συγκυβέρνηση απαρτίζουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.)
Όμως η συμπαιγνία-συγκυβέρνηση, αποφάσισε εκτός όλων των άλλων οδυνηρών μέτρων και την φτωχοποίηση του λαού. Η έλλειψη προοπτικής για αξιοπρεπή διαβίωση ή ακόμη και για στοιχειώδη επιβίωση αναγκάζει όλο και περισσότερους νέους να αναζητούν (επαγγελματική) διέξοδο σέ άλλη γή, σ΄άλλα μέρη!!!
Βέβαια, το φαινόμενο της μετανάστευσης δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Καί παλαιότερα είχαν "εκτοπιστεί" συμπατριώτες . Άλλοι για τα πολιτικά τους φρονήματα και άλλοι για την αδυναμία επιβίωσης στην Ελλάδα.
Η τεράστια διαφορά όμως, βρίσκεται στο γεγονός ότι τότε εγκατέλειπαν την χώρα προκειμένου να δουλέψουν σε άλλα αφεντικά και σε άλλες χώρες πολίτες μεν νεαρής ηλικίας αλλά που δεν είχαν σπουδάσει κάτι, δεν είχαν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.
Σήμερα όμως, η, τάχατες, κυβέρνηση εθνικής διάσωσης (οι φανφάρες και τα μεγάλα ψέματα είναι εύκολα) με τις αποφάσεις των, -πιστοί στις επιταγές εκείνων των ανθελλήνων που τους διατάσσουν-, "αποφάσισαν" συνειδητά ή όχι ότι οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι επιστήμονες της χώρας μας μπορούν -ίσως- να επιβιώσουν εάν γίνουν γεωργοί!!!
Αλλοιώς άς πάρουν των ομματιών τους να πάνε να προσφέρουν τις δυνατότητές των και τις γνώσεις των σ΄άλλη γή και σ΄άλλα μέρη. Τί κι αν  αποκτήθηκαν αυτές οι γνώσεις στην Ελλάδα, από Έλληνες δασκάλους, από Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια,πληρωμένα από τον βαρύτατα φορολογούμενο Έλληνα, .
Πρός επιβεβαίωση των γραφόμενών μου επικαλούμαι την δήλωση του υπουργού γεωργίας,πρόσφατο πρωτοσέλιδο σε κάποια τοπική εφημερίδα: "Κάλλιο γεωργός και χορτάτος παρά άνεργος γράφτηκε σαν φράση αποδιδόμενη στον υπουργό.
Δεν ξέρω άν η πιό πάνω φράση είναι η κεντρική πολιτική επιλογή όλης της κυβέρνησης. Ξέρω όμως, ότι πολλοί νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν κάθε μέρα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής της Αυστραλίας αλλά και στα Αραβικά εμιράτα.
Οι επιστήμονες αυτοί, πολλά θα μπορούσαν να προσφέρουν στην βελτίωση της εικόνας αλλά και της οικονομίας  του Ελληνικού Λαού. Όμως η πολιτική επιλογή των συγκυβερνητών να φτωχοποιήσουν τον Ελληνικό λαό (ή όποιων τέλος πάντων το αποφάσισαν) είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση (σε άλλες χώρες) ή το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων, ενώ όσες βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα όχι μόνο δεν προσλαμβάνουν, αλλά απολύουν προσωπικό.
Μοναδική επιλογή λοιπόν για τους νέους επιστήμονες η μετανάστευση. Και αυτό γίνεται καθημερινά. Μάλιστα υπάρχουν και ανακοινώσεις από υπηρεσίες και εφημερίδες για κενές θέσεις επιστημόνων στις χώρες του εξωτερικού. Κι αυτό είναι ένα ακόμη "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης. Αλλά σε τί διαφέρει ως προς το αποτέλεσμα η παλαιότερη μέθοδος του παιδομαζώματος από τή σημερινή μεθόδευση της ώθησης των νέων μας στο να προσφέρουν τις υπηρεσίες των εκτός Ελλάδας; Και πόσοι από αυτούς που σήμερα αναγκάζονται να φύγουν προκειμένου να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω αργότερα;
΄Η μήπως θα επιστρέψουν τα παιδιά τους; Από δύσκολο ώς αδύνατο. Γι αυτό και χαρακτηρίζω την "μεθόδευση απομάκρυνσης" σαν ιδιότυπο παιδομάζωμα.
Γιατί έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα δηλ. την αναγκαστική απομάκρυνση των νέων από την χώρα τους και τους συγγενείς τους.
Και, επειδή κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν είναι για την χώρα, μήπως πρέπει να σταματήσει ο εκπατρισμός και μαζύ μ αυτόν η τόσο επικίνδυνη και μη αποδοτική οικονομική πολιτική; ΄Ετσι, μπας και αυξηθεί λίγο η αγοραστική δύναμη του νεοπτωχευθέντα Έλληνα. Έτσι, μπας και μείνει κάποια επιχείρηση εν Ελλάδι. Και μήπως δώσει και κάποιες θέσεις εργασίας στους νέους μας;.
ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Γιατί, με τις πολιτικές που ακολουθούνται η Ελλάδα ΔΕΝ (θα) ανήκει στους Ελληνες!!!
Γιατί...η Ελλάδα θα ανήκει στους  κατακτητές της, χωρίς αυτοί να χύσουν μια σταγόνα αίματος.
Και, οι επόμενες γεννιές θα μαθαίνουν κάποτε: Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας λαός που τους λέγαν Έλληνες. Κατοικούσαν σε μια χώρα όμορφη που την έλεγαν Ελλάδα. Είχε μια μεγάλη ιστορία, είχε εκπολιτίσει τον κόσμο όλον. Δυστυχώς... κάποιοι επίγονοι με αμφίβολης ποιότητας πιστεύω ως προς τον Ελληνισμό, είτε από ανικανότητα είτε γιατί κάποιοι τους εκβίαζαν... οδήγησαν την χώρα τους στην υποτέλεια και τον Ελληνισμό στην διασπορά........ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
                              
                                               ΠΑΝ. ΧΑΛΟΦΤΗΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: