nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝΔΕΥΑΜ: ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ (ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΑ)
Στον τρίτο χρόνο της διοίκησής του ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε, μετά από  έντονες και μακροχρόνιες πιέσεις της αντιπολίτευσης, να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για τα θέματα της ΔΕΥΑΜ. Δυστυχώς όμως αυτό, που έγινε, μόνο ενημέρωση δεν ήταν.
Ο Δήμαρχος έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι γίνεται στην ΔΕΥΑΜ, δεδομένου ότι αυτή δεν έχει πλέον Διοικητικό Συμβούλιο, για να την διοικεί, αλλά μόνο έναν διορισμένο υπάλληλο, τον εκκαθαριστή, ο οποίος έχει αναλάβει το κλείσιμο της εταιρείας μετά από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον εκκαθαριστή, απ’ ό, τι φαίνεται, τον εξυπηρετεί να διαιωνισθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην ΔΕΥΑΜ, αφού πηγαίνει περίπου 3-4 φορές το μήνα, από ένα 2ωρο και αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα.
Στην «ενημέρωση» τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο εκκαθαριστής ένιπταν τας χείρας τους, ως Πόντιοι Πιλάτοι και μιλούσαν ένας υπάλληλος και ο δικηγόρος της εταιρείας. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν απαντήθηκε κανένα από τα σοβαρά και ουσιώδη ερωτήματα. Σύντομα όμως θα έρθει η ώρα, που δεν θα μπορούν να κρύψουν τίποτα και τότε ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ποια είναι αυτά τα ερωτήματα:
-          Στη σύμβαση της 1ης Απριλίου 2011 γράφει «… αναθέτει προσωρινά και μέχρι την
προκήρυξη διαγωνισμού την διαχείριση αυτή της βιολογικής λάσπης (σημ. λυματολάσπη του βιολογικού)…». Αφού ήταν προσωρινά, γιατί δεν προκηρύχθηκε αμέσως διαγωνισμός; Γιατί αυτό δεν έγινε ούτε 2 χρόνια μετά; Δεν είναι παράνομο να πληρώνει η ΔΕΥΑΜ 500-600.000 ευρώ το χρόνο χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση;
-          Είπαν, πως τον Σεπτέμβριο 2012  διέκοψαν  την παραπάνω σύμβαση, επειδή πληροφορήθηκαν, ότι το εργοστάσιο κοπριάς ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ, να λάβει άμεσα την απαιτούμενη άδεια, ώστε να διαχειρίζεται την λυματολάσπη του βιολογικού. (Υπόψη, πως το εργοστάσιο δεν έχει λάβει ακόμα την άδεια. Τόση και τέτοια ανευθυνότητα και επιπολαιότητα χαρακτηρίζει αυτήν τη διοίκηση).
Γιατί όμως είπαν ψέματα;  Η σύμβαση διακόπηκε, επειδή ο μεταφορέας της λυματολάσπης δεν πληρωνότανε και σταμάτησε μόνος του την μεταφορά της.
-          Πού πήγαινε η λυματολάσπη; Την μεταφέρανε σε εργοστάσιο στην Βέροια, στην Καβάλα ή την ρίχνανε εδώ τριγύρω και μολύνανε το περιβάλλον; Δεν έχουμε δει ακόμα αποδεικτικά στοιχεία. Ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, πως θα προσκόμιζε τα σχετικά παραστατικά από το εργοστάσιο παραλαβής της λυματολάσπης. Δεν το έκανε. Γιατί; Δεν υπάρχουν; Ή δεν τηρεί τον λόγο του;
-          Αποφασίστηκε η διάλυση της ΔΕΥΑΜ, επειδή είχε πολλούς υπαλλήλους(45) και δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη. Έτσι τέθηκε υπό εκκαθάριση (τοποθέτηση εκκαθαριστή) και το προσωπικό μεταφέρθηκε στο Δήμο, εκτός από 8, που απολυθήκανε. Πώς γίνεται εταιρεία υπό εκκαθάριση να μισθοδοτεί τώρα 30 υπαλλήλους; Για τις όποιες ανάγκες της γιατί δεν χρησιμοποιεί αυτούς, που ήταν πριν στην ΔΕΥΑΜ και μεταφερθήκανε στον Δήμο, αλλά προσλαμβάνει άλλους; Και εάν τέλος-τέλος ήταν απαραίτητο να προσλάβει, γιατί δεν πήρε τους 8 απολυμένους της ΔΕΥΑΜ, που έχουν δικαιωθεί από το δικαστήριο;
-          Έγινε ερώτηση για το πού προσφέρει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένος υπάλληλος (μισθοδοτείται κανονικά), που μάλλον δεν είναι ούτε Μεγαρίτης, ούτε Νεοπεραμιώτης και δεν δόθηκε καμία απάντηση. Είναι δυνατόν να πληρώνουν μισθούς σε υπαλλήλους, των οποίων αγνοείται η τύχη; Ποιός φέρει την ευθύνη γι' αυτό και πόσοι τέτοιοι υπάρχουν;
-          Κάθε χρόνο η ΔΕΥΑΜ αγοράζει 3,3 εκατ. κυβικά μέτρα νερό από την ΕΥΔΑΠ. Από αυτό τα 1.800.000 κυβικά μέτρα, δηλαδή το 60% χάνονται. Είναι αδύνατον, να οφείλεται μόνο στις διαρροές του δικτύου. Τι έχει κάνει η διοίκηση, για να σταματήσει τις άλλες «διαρροές», τις οποίες πληρώνουν οι νομοταγείς πολίτες;
-          Η μεταφορά της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια στην Γερμανία κοστίζει 140 ευρώ τον τόνο. Από τα Μέγαρα στη Βέροια (και δεν έχουμε δει ακόμα παραστατικά, εάν πραγματικά πήγαινε) 260 ευρώ τον τόνο. Γιατί;
-          Υπάρχουν πληροφορίες, που λένε, πως υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες ή νομικά πρόσωπα του Δήμου, χωρίς κανονική πρόσληψη (“μαύρη” εργασία) πληρώνονται από την ΔΕΥΑΜ. Πώς γίνεται αυτό; Από ποια κονδύλια πληρώνονται; Υπάρχουν “μαύρα” κονδύλια για την “μαύρη” εργασία;
-          Η ΔΕΥΑΜ εισπράττει από τους καταναλωτές για το νερό και για τα τέλη αποχέτευσης. Οι εισπράξεις για το 2011 ανήλθαν στα 2.000.000 ευρώ. Δεν πληρώνει όμως ούτε  ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, από την οποία αγοράζει το νερό και παράλληλα χρωστάει στην ΔΕΗ, 380.000 ευρώ, σε εργολάβους, κλπ. Τι διαχείριση είναι αυτή;  Που πάνε τα χρήματα;
Για το εάν υπάρχει κακοδιαχείριση ή όχι ο πιο αρμόδιος, για να απαντήσει, είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος στον τρίτο χρόνο της διοίκησής του είπε (αναφερόμενος στην ΔΕΥΑΜ): «Με τον τρόπο αυτό η διοίκησή μας αποδεικνύει, ότι δίνει τέλος στην κακοδιαχείριση…»(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 23 Φεβρουαρίου 2013). Αφού δίνει τέλος (βέβαια ακόμα δεν έχει δώσει, η ίδια κατάσταση συνεχίζεται) σημαίνει, πως ακόμα υπάρχει.    Έχει κανείς ανάγκη άλλων αποδείξεων, πως υπάρχει κακοδιαχείριση;.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕÏ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Η ομάδα βόλεϊ «ΚΥΖΙΚΟΣ» της Νέας Περάμου ανακηρύχθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια της περιόδου 2012-13 και ανήλθε στην Α2 κατηγορία.  Αυτό αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το βόλεϊ της Νέας Περάμου και ταυτόχρονα μία πολύ σημαντική διάκριση γενικώς για τον αθλητισμό του Δήμου Μεγαρέων ( Μέγαρα και Νέα Πέραμος ).
Το μεγάλο αυτό κατόρθωμα ούτε τυχαίο ήταν, μήτε και συγκυριακό. Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, κουραστικής, επίπονης και επίμονης προσπάθειας, που είχε μεγάλη διάρκεια. Εξάλλου είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη παράδοση, που έχει η Νέα Πέραμος στο Βόλεϊ.
Ένα αθλητικό σωματείο, για να έχει καλή πορεία και θετικά αποτελέσματα, πρέπει να συνυπάρχουν σ’ αυτό τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον: Αθλητές με προσόντα και αγωνιστική ποιότητα, που να αγαπούν την ομάδα και να τα «δίνουν» όλα στους αγώνες.

Δεύτερο: Τεχνική ηγεσία με εμπειρία, γνώσεις, σωστή αντίληψη και μεράκι για τη δουλειά της.

Τρίτον: Διοίκηση με άτομα ανιδιοτελή, που να έχουν γνώση του αντικειμένου, διάθεση για προσφορά, να αφιερώνουν χρόνο και να «τρέχουν» ασταμάτητα.

Όμως, ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να λειτουργήσουν και να αποδώσουν αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να παράγουν θετικό έργο, είναι να έχουν την κατάλληλη «χημεία» και να συνεργάζονται αρμονικά. Διότι και άριστες να είναι η καθεμιά, εάν δεν τα «βρίσκουν» μεταξύ τους, μπορεί το αποτέλεσμα να αποβεί ακόμα και αρνητικό.
Στον αθλητικό σύλλογο «ΚΥΖΙΚΟΣ» αυτή την περίοδο υπάρχουν άριστοι και ταλαντούχοι αθλητές, εμπνευσμένη και έμπειρη τεχνική ηγεσία και Διοικητικό Συμβούλιο ικανότατο, με πάθος, κέφι και μεράκι, που όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία, δουλεύοντας συντονισμένα και αρμονικά, κατάφεραν την μεγάλη αυτή επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου της ομάδας βόλεϊ στην Α2 κατηγορία, που γιορτάστηκε δεόντως στον τελευταίο αγώνα, που έλαβε χώρα στο κλειστό στάδιο των Μεγάρων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την απονομή του σχετικού κυπέλλου και των μεταλλίων.

Αξίζουν πολλοί έπαινοι και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας: Στους πρωταγωνιστές των αγώνων, τους αθλητές. Στους καθοδηγητές, συντονιστές και δασκάλους αυτών, την τεχνική ομάδα. Και τέλος στον πρόεδρο και στα μέλη του ακούραστου διοικητικού συμβουλίου, που επέλυε, εν τω άμα, κάθε πρόβλημα των παραπάνω και που με τις άοκνες προσπάθειές του δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα, για να έρθει η πολυπόθητη επιτυχία.
Ευχή και ελπίδα είναι η προσπάθεια αυτή με την βοήθεια όλων μας να συνεχισθεί, ώστε του χρόνου, να γιορτάσουμε την άνοδο στην Α1 κατηγορία.
Βέβαια ο ιστορικός σύλλογος «ΚΥΖΙΚΟΣ» εδικαιούτο, να γιορτάσει την μεγάλη αυτή επιτυχία στην έδρα του, δηλαδή στο κλειστό στάδιο της Νέας Περάμου, για να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή χαρά όλοι οι φίλαθλοί του.
Δυστυχώς όμως και για λόγους, που ο καθένας καταλαβαίνει, ο Δήμος έχει αφήσει εδώ και μισό χρόνο περίπου, μισοτελειωμένο ένα μικρό έργο, όπως αυτό της αντικατάστασης του παρκέ του σταδίου της Νέας  Περάμου, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για χρήση.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: