nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.




16-4-2013
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

·        ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: «ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ»
  • Tεράστια επιβάρυνση στις Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις μέσω του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)

           Tο θέμα του κόστους των τιμολογίων της ΔΕΗ στην τελική διαμόρφωση των προϊόντων, τα οποία, τελικά, καθίστανται μη ανταγωνιστικά, αποτέλεσε μεταξύ άλλων το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΒΕΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ως επικεφαλής ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος, οι σύμβουλοι του Δ.Σ. Γιώργος Παπαμανώλης και Γιώργος Λυγερός και ο Δ/ντής ΒΕΠ Μιχάλης Γιάγκας. Από πλευράς ΔΕΗ Α.Ε. στη συνάντηση συμμετείχαν ο  Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της Επιχείρησης Λάζαρος Καραλάζος, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ευάγγελος Καρακατσάνης και ο Διευθυντής Μεγάλων Πελατών Δημήτριος Λαμπούσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από τη  θετική ανταπόκριση της ΔΕΗ Α.Ε. σε σχετικό αίτημα – επιστολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με αφορμή τις καθημερινές κι έντονες διαμαρτυρίες των μελών του για την, από 1ης Ιανουαρίου 2013, αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, η οποία έφτασε τον Φεβρουάριο το 16,6%, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (τον Ιανουάριο η αύξηση ήταν στο 13,54%).
        Ο Πρόεδρος και οι λοιποί εκπρόσωποι του ΒΕΠ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Επιμελητηρίου για τη ρύθμιση της τεράστιας επιβάρυνσης που έχει επιβληθεί στις
Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις μέσω του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και η οποία δίνει ένα επιπλέον χτύπημα μέσα σε αυτή τη δραματική κρίση τόσο στις επιχειρήσεις, εξέφρασαν την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για το πού θα φθάσει η αύξηση και τόνισαν ότι εξαιτίας της ύφεσης πολλές από τις επί χρόνια υγιείς επιχειρήσεις έβαλαν ήδη λουκέτο και άλλες βρίσκονται στα πρόθυρα.
«Ενώ η ύφεση μεγαλώνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, οι επιχειρήσεις  προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικές στο εξωτερικό. Είναι όμως πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν οι πάγιες λειτουργικές δαπάνες αυξάνουν, όπως η τιμή της κιλοβατώρας που συνεχίζει κι αυτή να αυξάνεται και να ενσωματώνεται στο κόστος παραγωγής. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται απομακρύνουν τη χώρα μας από τον κύριο στόχο που, κατά κόρον, επαναλαμβάνεται ότι έχει τεθεί και είναι η Ανάπτυξη και η Απασχόληση. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να συμβάλλει στη μείωση της αυξανόμενης με δραματικούς ρυθμούς ανεργίας, όταν πανταχόθεν βάλλεται και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά της έξοδα», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
     Από την πλευρά της ΔΕΗ τονίσθηκε ότι τα τιμολόγια χαμηλής τάσης ουσιαστικά δεν καθορίζονται από την Επιχείρηση, αλλά ρυθμίζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά το ΕΤΜΕΑΡ και τις επιβαρύνσεις των τιμολογίων με ποσά για λογαριασμό τρίτων (δημοτικά τέλη, κλπ.), δεν καθορίζονται, επίσης, από τη ΔΕΗ ΑΕ. και σε περίπτωση που προχωρήσει η απελευθέρωση των τιμολογίων από 1ης /07 /2013 –σύμφωνα με το Μνημόνιο-, τότε η ΔΕΗ θα ακολουθήσει στοχευμένη τιμολογιακή πολιτική με στόχο τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού κόσμου.
Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις αρχές του Ιουνίου 2013.

    



Δεν υπάρχουν σχόλια: