nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27-06-2013
Πρόκριμα για επιπλέον επενδύσεις στη χώρα μας η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά
Ανδριανός Μιχάλαρος: «Το success story του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί πόλο έλξης και για άλλες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα»
Την πεποίθησή του ότι οι επενδύσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποτελούν πρόκριμα για την προσέλκυση επιπλέον κινεζικών και, γενικότερα, ξένων επενδύσεων εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της προβλήτας 3 που πραγματοποίησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο captain Wei Jiafu, πρόεδρος του κινεζικού ομίλου COSCO αναφέρει:
«Η ανάπτυξη του λιμανιού και η στόχευση αύξησης της δυναμικότητάς του στα 7 εκατομμύρια τόνους φέρνουν τον Πειραιά πρώτο μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών λιμένων. Οι επενδύσεις του κινεζικού κολοσσού στο λιμάνι, είναι ο καλύτερος διαφημιστής της χώρας μας σε αυτήν τη δραματική οικονομικά συγκυρία προκειμένου να προσελκύσουν επιπλέον κινεζικές και εν γένει ξένες επενδύσεις. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να προχωρήσει η ελληνική Οικονομία σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή τροχιά. Ο Πειραιάς ο οποίος υποφέρει εδώ και δεκαετίες από την αποβιομηχάνιση και από την έλλειψη επενδύσεων, εικόνα η οποία συναντάται και στην υπόλοιπη χώρα, έχει μία ευκαιρία. Την ευκαιρία της ανάπτυξης και την ευκαιρία το
Λιμάνι του να αποτελέσει το εφαλτήριο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ελπίζουμε το χαρτί της προσέλκυσης επιπλέον επενδύσεων να παιχτεί σωστά από όλες τις πλευρές, εντός Ελλάδος. Η πρακτική ότι η Ελλάδα είναι αφιλόξενη σε ξένες επενδύσεις πρέπει να εκλείψει. Δεν μας οδήγησε πουθενά έως τώρα, δεν θα μας οδηγήσει πουθενά στο μέλλον. Θεωρούμε δε, ότι η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιόπιστων συνδυασμένων μεταφορών και δεν θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση. Το τρένο της ανάπτυξης δεν μπορεί να περιμένει».
-------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27-06-2013
Ζητούμενο η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
Ενημερωτική εκδήλωση ΒΕΠ με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα»
Mε στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υλοποίηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα». Στην ημερίδα, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του ΒΕΠ Γιώργος Κωσταντόπουλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από “πρώτο χέρι” για τις διεξόδους, που μπορεί να έχουν για να αντιμετωπίσουν την πιστωτική ασφυξία και σχετικά  με τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Την παρουσίαση των επιμέρους δράσεων που  υλοποιεί σήμερα η ΕΤΕΑΝ Α.Ε. πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου κ. Γεώργιος Γεροντούκος. Στη συνέχεια, ακολούθησε ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για τα ζητήματα εφαρμογής των δράσεων και την οριοθέτηση του ρόλου του Ταμείου στη σημερινή συγκυρία.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγραμματισμού του ΕΤΕΑΝ για το 2013, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΕΠ Γεώργιος Γεροντούκος, δημιουργήθηκε το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ και συνεχίζεται με νέους όρους η λειτουργία των πέντε Ταμείων Δανειοδοτήσεων του ΤΕΠΙΧ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 315 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και πολλές άλλες δραστηριότητες του ΕΤΕΑΝ.
Υπογραμμίζεται πως έχει δοθεί δυνατότητα επιμήκυνσης μέχρι τον Μάιο του 2014 της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του προκατόχου της ΕΤΕΑΝ, ΤΕΜΠΜΕ και τα οποία παρουσιάζουν σήμερα καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους. Η παράταση της λήξεως των υποχρεώσεων πραγματοποιείται με αίτημα που υποβάλλεται από την επιχείρηση προς την Τράπεζα που τηρούνται οι οφειλές και εφόσον συμφωνηθούν οι ειδικότεροι όροι μεταξύ του αιτούντος και της Τράπεζας, κοινοποιείται στην ΕΤΕΑΝ προκειμένου να γίνει και η ανάλογη επιμήκυνση στη διάρκεια ισχύος της εγγυήσεώς της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27-06-2013

Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ για τον ΟΑΕΕ: «Οι αρμόδιοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην αγορά και ότι δεν υπάρχει καθόλου ρευστό και “βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό” των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ χωρίς να υπολογίζουν αντιδράσεις»
------------------
Πλήρως συνταγμένη με τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τον ΟΑΕΕ και με τις χθεσινές κινητοποιήσεις είναι η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
Όπως είναι γνωστό, σήμερα οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ κινδυνεύουν με φυλάκιση, δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης και όσοι δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια υγείας. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι, η κρίση έχει πλήξει την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα και τα σημάδια ανάκαμψης αργούν να φανούν και, ειδικότερα, στις επιχειρήσεις της επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπου μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια έδινε η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς πρόκειται για αδρανείς βιομηχανίες πλέον. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος πολλές μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες πλέον έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών και οι ιδιοκτήτες τους είναι εδώ και καιρό ανενεργοί και πολλοί τεχνίτες οι οποίοι εξαιτίας της κρίσης έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά, επί παραδείγματι το 60% των μελών το Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά απασχολούνται σε κύριους και επιμέρους κλάδους της κατασκευής-οικοδομής η οποία έχει καταποντιστεί (ξυλουργοί, αλουμινοκατασκευαστές, επιπλοποιοί κ.λπ.), ενώ έχουν απόλυτη ανάγκη το βοήθημα του επιδόματος ανεργίας δεν διαθέτουν το κριτήριο της διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας, αφού δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές.
Ο Ανδριανός Μιχάλαρος στις δηλώσεις του, επαναλαμβάνει τη θέση του ΒΕΠ, για αναγκαιότητα διαχωρισμού των κλάδων υγείας και σύνταξης με προαιρετική την πληρωμή του ενός εκ των δύο για τον ΟΑΕΕ. «Οι αρμόδιοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην αγορά και ότι δεν υπάρχει καθόλου ρευστό και “βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό” των ασφαλισμένων χωρίς να υπολογίζουν αντιδράσεις σε αυτό το έκρυθμο τοπίο της Ελλάδας, που μεταβάλλει τα πάντα, δεδομένα και κεκτημένα. Και σε μία Ελλάδα, που για να αναπτυχθεί θα πρέπει να γίνει ελκυστική στους ξένους επενδυτές αλλά πάνω απ’ όλα σε εμάς, τους Έλληνες», τονίζει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.
---------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: