nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ



Ενημέρωση για αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων

Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει τους πολίτες ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει πρόβλημα στην αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων λόγω της λήξης των συμβάσεων εποχικού προσωπικού και μέχρις ενεργοποίησης της 8μηνης σύμβασης που πραγματοποίησε με προκήρυξη ο Δήμος Μεγαρέων

Παρακαλούμε πολύ για την κατανόησή σας και την συμβολή σας, ώστε να είναι εφικτή η αποκομιδή των απορριμμάτων γι’αυτό το χρονικό διάστημα


Ο Αντιδήμαρχος
Διευθύνσεως Καθαριότητας & Πρασίνου
Αθανάσιος Ζάλης



Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Περάμου



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Από 8 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου 2013


Από 8.00 έως 12 μ.μ



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


1)     Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου

2)     Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου συμβολαίου κατοικίας ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τον Δήμο

3)     Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από τη Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης

4)     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5)     Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας ή απόκομμα σύνταξης υπερηλίκων ΟΓΑ

6)     Σε περίπτωση ανεργίας άνω των 6 μηνών κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

7)     Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της απόφασης της υγειονομικής Επιτροπής που αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίάς

  8)    Σε περίπτωση διαζυγίου αντίγραφο του διαζευκτηρίου, σε  
   περίπτωση διάστασης ένορκη βεβαίωση και σε περίπτωση χηρείας    ληξιαρχική πράξη θανάτου.
9)  Κοινωνικά Κριτήρια
 



Απάντηση σε άρθρο του κ. Αλκιβιάδη Μπεναρδή


Κύριε Μπεναρδή,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Δήμος Μεγαρέων είναι στη δυσάρεστη θέση να μη μπορεί να διαψεύσει τον ισχυρισμό σας ότι στη χωματερή (ΧΑΔΑ) των Μεγάρων απορρίπτονταν βιομηχανικά απόβλητα επί σειρά ετών, καθώς είναι κάτι που έχει βεβαιωθεί έπειτα από σειρά επισκέψεων των επιθεωρητών περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατά τα έτη 2009 και 2010.
Άλλωστε, αυτό το γεγονός είχε πέρα από το περιβαλλοντικό και τεράστιο οικονομικό κόστος για το δήμο μας, καθώς οι αυτοψίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου στο δήμο μας ύψους 394.000 ευρώ.
Το τελευταίο έγινε γνωστό στους πολίτες του δήμους μας μέσω του τύπου, καθώς η διοίκηση του δήμου με τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας πέτυχε την αναστολή πληρωμής των 300.000 από τα 394.000 ευρώ του προστίμου. Αυτό επιτεύχθηκε, διότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Μεγαρέων απέδειξε εμπράκτως τη διαφορετική της αντιμετώπιση στα θέματα που σχετίζονται με τον ΧΑΔΑ Μεγάρων. Αυτό είναι άλλωστε σαφές, καθώς η διοίκηση του δήμου μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εκπόνησε την προσωρινή μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Μεγάρων.
Επίσης, το Δεκέμβριο του 2011 πέτυχε την έκδοση της άδειας αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Μεγάρων και στη συνέχεια την οριστικοποίηση της μελέτης αποκατάστασης. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης της χωματερής, έργο που η υλοποίηση του ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι του 2013. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως η μη αποκατάσταση της χωματερής του δήμου μας θα λειτουργούσε σαν ωρολογιακή βόμβα για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας, κυρίως λόγω της ποιοτικής σύστασης των αποβλήτων που είχαν στο παρελθόν απορριφθεί εκεί.
Συνεπώς η διοίκηση μας σε θέματα «ζωής και θανάτου» των κατοίκων της περιοχής μας, όπως ακριβώς αναφέρετε, όχι μόνο δε σιώπησε, αλλά αντιθέτως λειτούργησε με τον πιο ταχύ και ορθό τρόπο. Και οι δράσεις του δήμου μας δε σταματούν εδώ. Η μελέτη του ΕΜΠ, για την οποία γίνεται μνεία στο άρθρο σας, σας ενημερώσουμε πως παραγγέλθηκε από το δήμο Μεγαρέων το 2012 και όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή αξιοποιήθηκαν για τον εμπλουτισμό της οριστικής μελέτης αποκατάστασης της χωματερής.
Μια ακόμα σημαντική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το δήμο μας είναι αυτή της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που έγινε σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ. Από τα παραπάνω δε νομίζω να παραμένετε με την εντύπωση πως η διοίκηση του δήμου μας χαρακτηρίζεται από αναλγησία?
Τέλος, για τις 4 ιδιωτικές χωματερές που επισημαίνετε την ύπαρξη τους, σας ενημερώνουμε ότι τον έλεγχο τους έχουν αναλάβει οι επιθεωρητές περιβάλλοντος που είναι και η κατά νόμο υπεύθυνη υπηρεσία για τέτοιες παραβάσεις.
Ευελπιστώντας ότι σας διαφωτίσαμε με τις διευκρινήσεις μας είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω συνεργασία σε τέτοια ζητήματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.

Ισόπεδη διάβαση γεφυράκι



Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων με μεγάλη ικανοποίηση εγκαινίασε ακόμα ένα έργο πνοής για το Δήμο. Το Σάββατο 29-06-2013 εγκαινιάστηκε η ισόπεδη διάβαση της παλαιάς εθνικής οδού, στη θέση «Γεφυράκι», με την οποία εκτρέπεται η κυκλοφορία μακριά από το κέντρο της πόλης της Νέας Περάμου.
Το έργο το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία  από τις 27/6, θα αποσυμφορήσει τη Νέα Πέραμο από το τεράστιο χρόνιο πρόβλημα που προκαλούσε η διέλευση των βαρέων οχημάτων.
Ως τώρα η μοναδική επιλογή για τα βαρέα οχήματα, οι οδηγοί των οποίων ήθελαν να αποφύγουν την εθνική οδό, ήταν η διέλευση τους μέσα από την Νέα Πέραμο.
Με τον ανισόπεδο κόμβο τα φορτηγά ακολουθούν υποχρεωτική πορεία προς τον παράδρομο της νέας εθνικής οδού κατευθυνόμενα προς τον κόμβο Καρδατά, ενώ την ίδια πορεία δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν και μικρότερα οχήματα τα οποία θέλουν να αποφύγουν την διέλευση από το κέντρο της πόλης.
Το έργο, το οποίο αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της διοίκησης,  κατασκευάστηκε σε 4 μήνες και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό που υλοποιείται για τη διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Νέας Περάμου, αφού έρχεται σε συνέχεια της ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής, του εκσυγχρονισμού των παιδικών χαρών, της αντικατάστασης του παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου και φυσικά της κατασκευής της αποχέτευσης.


Παρότρυνση Γρ. Σταμούλη προς δημότες για κατασχέσεις εις βάρος του δήμου


Για ακόμη μια φορά ο κ. Σταμούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιουνίου του 2013 απέδειξε πως η φιλοδοξία της εκλογής του στη θέση του Δημάρχου Μεγαρέων αποτελεί το μοναδικό στόχο για τον οποίο πολιτεύεται.
Αρχικά λοιπόν, ο κ. Σταμούλης προέβη στην καταχρηστική  παρότρυνση προς όλους τους οφειλέτες του Δήμου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Το μόνο που θα προέκυπτε από μια κίνηση σαν αυτή είναι να καταστεί μη βιώσιμος ο Δήμος, καθώς σε αυτή τη φοβερή οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα, θα έπρεπε να αποπληρωθούν τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έπειτα από σειρά ετών.
Ο κ. Σταμούλης όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Απέκρυψε  να αναφέρει πως αν ο Δήμος οδηγούταν σε αυό το σημείο, τότε ποτέ οι οφειλέτες δε θα έπαιρναν τα χρήματα τους αλλά και όλοι οι πολίτες πια θα στερούνταν βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους πολίτες.
 Ο κ. Σταμούλης προχώρησε ακόμα παραπέρα και στο τελευταίο συμβούλιο με θέμα τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2012 παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει πως ο Δήμος μας το 2012 έναντι των κρατικών επιχορηγήσεων που του αποδόθηκαν, είχε διπλάσιες υποχρεώσεις. Αντίθετα, ομιλώντας εκτός θέματος επέμενε να αποδείξει πως μέσα στο 2012, ο Δήμος δεν προχώρησε μπροστά και πως η διοίκηση μας έχει μείνει στα «ΘΑ» και δεν έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, καθώς δεν έχει γίνει έργο.
Πώς όμως να πείσει για αυτό όταν για παράδειγμα το Σάββατο 29 Ιουνίου η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων εγκαινίασε την ισόπεδη διάβαση στη θέση «ΓΕΦΥΡΑΚΙ» της Νέας Περάμου, έργο τεράστιας σημασίας το οποίο θα αποσυμφορήσει από τα βαρέα οχήματα την ευρύτερη περιοχή;
 Πώς μπορεί να φανεί ειλικρινής και φιλαλήθης ο κ. Σταμούλης όταν  αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Νέας Περάμου κατασκευάζεται η αποχέτευση, έργο που τόσα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής άκουγαν, αλλά ποτέ δεν έβλεπαν να υλοποιείται; Είναι και αυτό το έργο «ΘΑ»;
 Πως μπορεί να αποκρύψει από την κοινωνία της Νέας Περάμου ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου; Ή ότι αναπλάθεται η μεγάλη παιδική χαρά της Νέας Περάμου;
   Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο 2012 αναπλάστηκαν 4 παιδικές χαρές στο Δήμο μας, κατασκευάστηκε μια νέα στην περιοχή ΕΡΚΙΣ, καθώς και μια στη Νέα Πέραμο (25ης Μαρτίου και Περάμου) μετατράπηκε από μια πεπαλαιωμένη παιδική χαρά 300 m2 σε μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά των σχεδόν 1000 m2 .
Απορίας άξιο είναι πώς ο κ. Σταμούλης συνεχίζει να λέει για «ΘΑ» από μέρους της διοίκησης όταν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων, το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στην Περιφέρεια Αττικής σήμερα.
 Ένα ακόμα «ΘΑ» κατά τον κ. Σταμούλη είναι και η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή  του Δημοτικού Γηροκομείου Μεγάρων την Πέμπτη 4/7/2012, έργο το οποίο παρεμπιπτόντως κατά τη λειτουργία του θα δημιουργήσει  23 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Αποτελεί «ΘΑ» κατά τον κ. Σταμούλη, η πλήρης ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων, όταν από το 2011 έως και σήμερα, έχει τοποθετηθεί υψηλής ποιότητας φυσικός χλοοτάπητας, πλαστικά καθίσματα για τους θεατές στο χώρο των κερκίδων, έχουν ανακαινισθεί πλήρως οι εσωτερικοί χώροι και προσφάτως τοποθετήθηκε στο βοηθητ9ικό γήπεδο συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς με αντοχή μιας δεκαετίας τουλάχιστον, προσφέροντας μια μεγάλη ανάσα τόσο στα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής όσο και στη νεολαία μας γενικότερα.
Και όλα αυτά να σημειωθεί πως είναι αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών και της εργατικότητας του Δημάρχου Μεγαρέων                 κ. Ιωάννη Μαρινάκη και των συνεργατών του, καθώς δεν παρελήφθη τίποτα από αυτά έτοιμο.
Όμως τα επιτεύγματα της διοίκησης του Δήμου δε σταματούν εδώ. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου περνάει από την εκτελεστική επιτροπή του ΟΡΣΑ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεγαρέων. Έτσι γίνεται σαφές πως έπειτα από τις κοπιώδεις προσπάθειες της διοίκησης μας το ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων που ήταν εγκαταλελειμμένο, έχει μπει στην τελική φάση έγκρισης. Υπάρχει άλλο    αναπτυξιακό μέτρο που μπορεί να υλοποιήσει   μια διοίκηση, από την επικαιροποίηση των χρήσεων Γης της περιοχής;
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης για εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου, πολύ δουλειά και έργα από την εκμετάλλευση κοινοτικών πόρων και όχι από την τσέπη του συμπολίτη μας μόνο «ΘΑ» δεν είναι.  
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που η διοίκηση του δήμου μας επενδύει στην ελπίδα και την πρόοδο, ο κ. Σταμουλης επενδύει στην καταστροφολογία και τη μιζέρια.
 Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Σταμούλη να κάνει την πολιτική του μιζέρια σχέδιο δράσης για το δήμο μας.
  Εμείς έχουμε όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Με αυτά τα εργαλεία χτίζουμε το δήμο Μεγαρέων του αύριο και ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με το λαό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: