nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ





Ο Δήμος Μεγαρέων περνά μεγάλη οικονομική κρίση. Τα οικονομικά, και όχι μόνο, προβλήματα είναι τεράστια. Χρέη παντού, σε εργολάβους, προμηθευτές, κλπ. Εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι, που έχουν οδηγήσει τον Δήμο σ’ αυτήν την δεινή οικονομικά θέση.
-          Η γενικότερη οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, αντί να εδραιώσουν την Δημοκρατία και να θωρακίσουν τους θεσμούς με την αξιοκρατία και το σωστό νομοθετικό πλαίσιο, καλλιέργησαν την αναξιοκρατία, την ευνοιοκρατία και την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Προεβλήθη ως πρότυπο επιτυχημένου ατόμου αυτό του «αεριτζή», που χωρίς προσόντα και χωρίς ηθικούς φραγμούς ανελίσσεται και πλουτίζει εύκολα. Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν τη χώρα όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά, το χειρότερο, την κοινωνία σε πολιτισμική και πνευματική παρακμή.
-          Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που έγινε βεβιασμένα και σπασμωδικά, χωρίς το έγκαιρο και κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και η μεταφορά στους Δήμους πολλών και δύσκολων αρμοδιοτήτων, χωρίς την ταυτόχρονη στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό, αλλά και χωρίς την μεταβίβαση των αναγκαίων πόρων.

        -     Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος είναι, πως, στην κρίσιμη αυτή περίοδο και καμπή για όλους τους Δήμους, στην ηγεσία του Δήμου Μεγαρέων βρέθηκε διοίκηση πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Με έναν Δήμαρχο στον οποίο περισσεύει η αλαζονεία και ο αυταρχισμός, αλλά έχει σοβαρό έλλειμμα σε διοικητικές και οργανωτικές δυνατότητες και ικανότητες.
        Οι προτάσεις, για να λειτουργήσει ο Δήμος καλύτερα και για να μπορέσει, να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, είναι οι παρακάτω:
-          Να σταματήσουν οι παλαιοκομματικές πρακτικές, που κοστίζουν και δεν ωφελούν το σύνολο των πολιτών.
-          Να κοπούν οι περιττές δαπάνες και να περιορισθεί η σπατάλη ( π.χ. Δεν χρειάζονται όλοι οι ειδικοί σύμβουλοι, δεν είναι απαραίτητο το κέτερινγκ σε κάθε εκδήλωση, δεν ήταν ανάγκη να αλλαχθούν τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλιάτικα στολίδια στους δρόμους, είναι περιττή πολυτέλεια να φυτεύονται σε κοινόχρηστους χώρους πανάκριβα λουλούδια, τα οποία σε λίγους μήνες εγκαταλείπονται και ξηραίνονται κλπ.).
-          Να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες .
-          Να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία της διοίκησης με την αντιπολίτευση, καθώς και με όλους τους φορείς του Δήμου.
-          Να γίνει αξιοποίηση όλου του μηχανολογικού και τροχαίου υλικού και να τοποθετηθούν στις υπηρεσίες και στα τμήματα οι υπάλληλοι αξιοκρατικά, ώστε ο κατάλληλος υπάλληλος να είναι στην κατάλληλη θέση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν ο Δήμος, να παράγει χωρίς χρήματα τεράστιο έργο με ίδιες δυνάμεις.
-          Οι προσλήψεις να γίνονται μόνο για εξυπηρέτηση των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών. Είναι αδιανόητο η ΔΕΥΑΜ, Δημοτική Επιχείρηση καταχρεωμένη και υπό εκκαθάριση ( και της οποίας δάνειο αποπληρώνει ο Δήμος), να μισθοδοτεί τριάντα (30), περίπου, υπαλλήλους.
-          Να ανταποκρίνεται ο Δήμος έγκαιρα στις υποχρεώσεις, για να μην επιβαρύνεται επί πλέον και με πρόστιμα από φορείς του Δημοσίου (π.χ. πρόστιμο από ΙΚΑ).
-          Και το τελευταίο ευρώ, που θα ξοδεύει ο Δήμος, θα πρέπει να πιάνει τόπο.
Εάν γίνουν όλα τα παραπάνω και αυτοί, στους οποίους χρωστά ο Δήμος, δουν και καταλάβουν, πως η αποπληρωμή των χρεών τους γίνεται με σωστή και δίκαιη για όλους σειρά και προτεραιότητα, δεν θα αναγκάζονται, να καταφεύγουν σε αγωγές κατά του Δήμου, για να πάρουν τα οφειλόμενα  με δικαστική απόφαση και κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμό του Δήμου. Και έτσι βέβαια δεν θα κινδυνεύει η μισθοδοσία την υπαλλήλων.
Τέλος, πρέπει να γίνει κατανοητό, πως τα μέλη της διοικήσεως δεν φθάνει να τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ, όπως δηλώνουν κάποια εξ αυτών. Πρέπει να παράγουν και έργο. Ο πολιτικός κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των προθέσεων ή του τρεξίματος.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: