nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17-9-2013

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ
«Το ΕΣΠΑ ως εργαλείο να αξιοποιηθεί και να «πιάσει τόπο» με μεγάλη απορρόφηση εκεί που αξίζει…»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), η οποία είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α,  με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ» τη Δευτέρα 16/9 στο ΒΕΠ.
Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος προς τις επιχειρήσεις συμφώνησαν να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερες δράσεις και
προγράμματα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ τη νέα προγραμματική περίοδο και επισήμαναν ότι το εν λόγω πρόγραμμα βοηθά έμπρακτα τις επιχειρήσεις καλύπτοντας τις δραστηριότητές τους και τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται προς την κατεύθυνση αυτή με ενισχύσεις, που φθάνουν μέχρι και το 55% του επενδυτικού σχεδίου. Οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους την προσδοκία τους το ΕΣΠΑ ως εργαλείο να αξιοποιηθεί και να «πιάσει τόπο» με μεγάλη απορρόφηση εκεί που αξίζει ώστε να μην ξαναζήσει ο επιχειρηματικός κόσμος τις παθογένειες του παρελθόντος, όπου επιδοτήσεις εκατομμυρίων προωθούνταν σε επιχειρήσεις-«φαντάσματα», αποκλείοντας έτσι τη χώρα από ανάπτυξη και υποδομές.
Στις αρχικές τοποθετήσεις το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ο Γεν. Γραμματέας, Δημήτρης Μαρκομιχάλης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μαθιός και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Μανεσιώτης. Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησε ο Χριστόφορος Λιακόπουλος, Στέλεχος ΕΛΑΝΕΤ.
-------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17-09-2013


Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ για το «Greece Debt Free»

«Τέτοιες ενέργειες μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο την εθνική μας μοναξιά»



«Το χαρακτήρισαν «απάτη» και το αμφισβήτησαν. Κι όμως, σήμερα, 2 δις ευρώ από το δημόσιο χρέος διεγράφη κατόπιν της δωρεάς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Greece Debt Free, όπως ανακοίνωσε ο αναπ.Υπουργός Οικονομικών”», επισημαίνει με συγκίνηση ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος και τονίζει:
«Εκ μέρους του Πειραιά, του από-βιοτεχνοποιημένου Πειραιά, με τη λεηλατημένη ναυπηγοεπισκευή και τα κουφάρια των Λιπασμάτων και των βιοτεχνιών του παρολίγον… Μάντσεστερ της Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Πειραιώτη βιοτέχνη ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες της διασποράς, που συνεισέφεραν ώστε να μαζευτεί αυτό το σημαντικό ποσό που ελαφρύνει το βάρος του χρέους της χώρας μας και, κυρίως, μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο την εθνική μας μοναξιά.
Σε αυτούς τους Έλληνες που προόδευσαν ως μετανάστες έρχονται σήμερα τα παιδιά μας, οι νέοι μας, να προστεθούν ως νέοι μετανάστες, εφόσον η πατρίδα δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει. Και είναι αυτά τα νέα παιδιά, οι επιστήμονες, που θα σώσουν στο μέλλον την Ελλάδα που τόσο τους έχει πληγώσει. Αυτή είναι η ελληνική ψυχή που πάντα έχει ανιδιοτέλεια και ηρωισμό».


-------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: