nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ



Όταν ο λαϊκισμός και η προχειρότητα κυριαρχούν
Απάντηση στον Γιάννη Πομώνη

Την ειρωνεία, το λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση επέλεξε για άλλη μία φορά ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πομώνης, προκειμένου να ασκήσει την επιφανειακή και πρόχειρη κριτική του στη Διοίκηση του Δήμου με αφορμή την κατασκευή αγωγών του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων Νέας Περάμου».

Αν και ο Γιάννης Πομώνης, με βάση την πολυετή παρουσία του στη διοίκηση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής σε τομείς που δραστηριοποιούνταν σε δημόσια έργα, θα έπρεπε να διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα δημοσίων έργων και των κανόνων που τα διέπουν, με πρόσφατη επιστολή του προς τον τοπικό Τύπο, αποδεικνύει ότι θυσιάζει την πολυετή προϋπηρεσία του, την όποια εμπειρία του, την σοβαρότητα και την όποια ανάγκη εποικοδομητικής κριτικής στο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών και μιας πρόωρης προεκλογικής σκοπιμότητας.

Στην επιστολή του ο κ. Πομώνης υποστηρίζει ότι
υπήρξε αιφνιδιασμός των κατοίκων της πόλης, αποκλεισμός τους, οι κάτοικοι όπως υποστηρίζει επιφορτίζονται με επιπλέον κόστος καυσίμων (!) ασκεί κριτική στο διαγωνισμό επιλογής του αναδόχου, αφήνει τους συνηθισμένους υπαινιγμούς του για κακοδιαχείριση και διαφθορά, προφανώς αξιοποιώντας και πάλι την εμπειρία του, και καλεί τον Δήμαρχο Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη, να ανατρέψει τις μελέτες και να εφαρμόσει το σχέδιο που έχει επιλέξει ο ίδιος (!) ως σωστό.

Με την ευκαιρία που μας δίνει η κριτική του κ. Πομώνη, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το έργο για της αποχέτευσης της Νέας Περάμου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία της πόλης. Οι θετικές επιπτώσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες καθώς επιτέλους, μετά από ιστορία τουλάχιστον 14 ετών, η πόλη αποκτά σύστημα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό. Το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τους κατοίκους και την περιοχή είναι αδύνατο να υπολογιστεί καθώς μετά από δεκαετίες οι απορροφητικοί βόθροι και η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας, με την ολοκλήρωση του έργου, θα αποτελούν τμήμα της «αμαρτωλής» ιστορίας του τόπου και οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από το μεγάλο κόστος της εκκένωσής τους.

  1. Να θυμίσουμε στον κ. Πομώνη, ότι η Διοίκηση Ιωάννη Μαρινάκη, από το Δεκέμβριο του 2010, εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάγκη προώθησης του έργου, την άμεση και κυρίως την σωστή υλοποίησή του. Βελτίωσε τις προϋπάρχουσες μελέτες, οι οποίες εξαιτίας του μεγάλου διαστήματος που μεσολάβησε από την κατάρτισή τους μέχρι την εφαρμογή τους είχαν καταστεί ανεπίκαιρες και με αρκετές ελλείψεις, προχώρησε στη βελτίωσή τους, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, την ποιοτική αρτιότητα του έργου και προχώρησε στην δημοπράτησή του.

  1. Θυμίζουμε στον κ. Πομώνη ότι η τροποποιημένη μελέτη πέρασε από σειρά θετικών εγκρίσεων, οπότε δόθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 η άδεια για να δημοπρατηθεί. Λόγω μεγάλου προϋπολογισμού του έργου στάλθηκε η διακήρυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέμεινε δημοσιευμένη για σχεδόν 2 μήνες. Ο διαγωνισμός έγινε στις 20/3/2012 με άψογες διαδικασίες, τις οποίες κανείς δεν αμφισβητεί (εκτός από τον κ. Πομώνη) και ατράνταχτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου πήρε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο μέσα σε 10 ημέρες. Τα μακροχρόνια προβλήματα ξεπεράστηκαν και το σημαντικότερο έργο στην ιστορία της πόλης επιτέλους υλοποιείται. Βέβαια ο κ. Πομώνης δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και αφήνει για άλλη μία φορά υπαινιγμούς για εξυπηρέτηση συμφερόντων «της καλά αμειβόμενης εργολαβίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο κ. Πομώνης φαίνεται ότι δεν έχει διδαχθεί από το πρόσφατο παρελθόν και τις αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη δυσφήμιση ως μοναδικό πολιτικό όπλο.

  1. Στη συνέχεια ο κ. Πομώνης ανατρέπει, μάλλον ως ειδήμων συγκοινωνιολόγος, όλες τις εγκεκριμένες κυκλοφοριακές μελέτες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (Δ9) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τις απαιτήσεις της Τροχαίας για ένα τόσο μεγάλο έργο και επιτίθεται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις ανάγκες του έργου. Ταυτόχρονα, παρά την εμπειρία του στη διοίκηση της Νομαρχίας, συγκρίνει τις απαιτήσεις ενός τεράστιου έργου που διαπερνά όλο τον ιστό της πόλης, με ένα έργο το οποίο αφορούσε τη διέλευση ενός αγωγού από τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Μάλιστα ο κ. Πομώνης καλεί τη διοίκηση να ανατρέψει όλες τις παραπάνω μελέτες ασφαλείας και να εφαρμόσει κάποιες μελέτες που προφανώς έχει καταρτίσει ο ίδιος. Ο κ. Πομώνης, ξεχνά σκοπίμως, ότι το συγκεκριμένο έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι κανόνες ασφαλείας, όπως επίσης και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν αποφασίζονται ούτε στο γραφείο του Δημάρχου αλλά κυρίως ούτε στα καφενεία όπου η αντιπολίτευση μη έχοντας επιχειρήματα προσπαθεί με λάσπη και αστειότητες να διαχειριστεί την αμηχανία της απέναντι στα έργα και την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Διοίκησης.

  1. Ο κ. Πομώνης αγνοεί ότι τα συνεργεία του εργολάβου που κέρδισε τον διαγωνισμό εργάζονται με βάση τον προγραμματισμό και ήδη σε 12 μήνες έχουν ολοκληρωθεί 30χλμ. αγωγών. Ταυτόχρονα αγνοεί ότι ενώ ο εργολάβος είχε άδεια να ξεκινήσει τα έργα στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου από την αρχή του καλοκαιριού, η Διοίκηση απέτρεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο θα ήταν επιζήμιο για την τουριστική δραστηριότητα και εμπορική κίνηση της πόλης. Την ίδια ώρα ο κ. Πομώνης, αγνοεί ότι το έργο στον κεντρικό δρόμο της πόλης είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, την ώρα που (τηρουμένων των αναλογιών) ο κεντρικός δρόμος της Ελευσίνας, για το ίδιο έργο παρέμεινε κλειστός για περισσότερο από 1,5 χρόνο.

  1. Το ενδιαφέρον του κ. Πομώνη για το αυξημένο κόστος των καυσίμων που θα πληρώνουν οι πολίτες για να «κάνουν το γύρο της πόλης» το οποίο ανακάλυψε και επικαλείται, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και θέτουμε επίσης στην κρίση των πολιτών το κόστος από την μακροχρόνια απουσία βιολογικού στο περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών.

  1. Ο κ. Πομώνης, στην προσπάθειά του να εφεύρει επιχειρήματα ενάντια στο μεγαλύτερο έργο ουσίας που συντελείται στη Νέα Πέραμο, χαρακτηρίζει ως αρνητικό το γεγονός ότι μία κυβέρνηση στηρίζει ένα Δήμαρχο. Ο κ. Πομώνης θεωρεί προφανώς αρνητικό το γεγονός ότι οι μελέτες του Δήμου εγκρίνονται, ο Δήμος πραγματοποιεί έργα εκατομμυρίων, η δουλειά που πραγματοποιείται βρίσκει τη δέουσα ανταπόκριση και κυρίως φαίνεται να τον ενοχλεί το γεγονός ότι αυτή η διοίκηση πράττει και δεν επαναπαύεται στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης και τον άκρατο λαϊκισμό της. Εάν παρόλα αυτά ο κ. Πομώνης συνεχίζει να θεωρεί αρνητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Διοίκηση του Δήμου (!) να του θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής ενός από τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση της χώρας. 


Ανεξάρτητα από τα αστεία επιχειρήματα του κ. Πομώνη, η Διοίκηση του Δήμου, αναγνωρίζει ότι όπως σε κάθε μεγάλο έργο που αλλάζει το χαρακτήρα μιας πόλης, που ανατρέπει «αμαρτίες» του παρελθόντος, που βάζει τη Νέα Πέραμο στο χάρτη των πόλεων που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον, που απαλλάσσει τους κατοίκους από δυσβάσταχτα κόστη και κυρίως ένα έργο που διαμορφώνει μόνιμες υποδομές, θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες και παράπονα. Η Διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη να σχεδιάζει με βάση το γενικό συμφέρον, το μέλλον της πόλης, την προστασία του περιβάλλοντος, όμως ταυτόχρονα δεν αγνοεί και ενδιαφέρεται για κάθε άποψη και για κάθε διαφωνία, κυρίως όταν εκφράζει την αγωνία κάποιων πολιτών που ένιωσαν ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός πλήττει την εμπορική τους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Βασίλειου Κόττα και εκπροσώπου της εταιρείας κ. Μπακογιάννη Απόστολου, το διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων κ. Ρούση και του διοικητή της Τροχαίας Μεγάρων κ. Μηλιώτη Αθανάσιου δέχθηκε στο γραφείο του, τους πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν τα παράπονά τους για το σχεδιασμό. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στους πολίτες τις μελέτες, τα ζητήματα ασφάλειας που επέβαλλαν τις συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι πολίτες αντιλήφθηκαν ότι οι ρυθμίσεις δεν ήταν απόφαση του Δημάρχου, αλλά αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων ασφαλείας που επέβαλλαν οι συγκοινωνιακές μελέτες και οι απαιτήσεις της Τροχαίας για ένα τόσο μεγάλο έργο.

Ταυτόχρονα, με την συγκεκριμένη επιστολή, θέλουμε να δηλώσουμε για άλλη μία φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη Διοίκηση του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη, ο οποίος μέσα στην χειρότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και φέρνει στον τόπο αναπτυξιακά έργα και αλλάζει το τοπίο της πόλης. Τα μεγάλα και σημαντικά έργα, είναι αναμενόμενο να δημιουργήσουν προσωρινή ενόχληση, ο σχεδιασμός μπορεί να καθυστερήσει για κάποιες ημέρες (όπως για παράδειγμα, αν και δεν είναι ευθύνη του Δήμου είμαστε υποχρεωμένοι να απολογηθούμε για την οκταήμερη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων στις εναλλακτικές οδούς που θα επιτρέψουν στο ΚΤΕΛ να διασχίζει το κέντρο της πόλης) όμως υποστηρίζουμε ότι η προσωρινή ταλαιπωρία αποτελεί ελάχιστο τίμημα μπροστά στην τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική προσφορά ενός τέτοιου έργου.



                   Ο                                                                                      Ο
Αντιδήμαρχος Μεγαρέων                                              Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας
      Βασίλειος Κόττας                                                               Νέας Περάμου
                                                                                         Παναγιώτης Παρασκευάς
                                                                                
              

Χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης αμπελιών

Από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 11925/03-09-2013 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δυτ. Αττικής, όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικαιώματα φύτευσης αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό, μπορούν να καταθέσουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής,  Περσεφόνης 19 & Χατζιδάκη, Ελευσίνα τηλ. 2105548819, έως 15 Δεκεμβρίου 2013




Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών

Από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 11926/03-09-2013 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δυτ. Αττικής, οι κάτοχοι αμπελουργικών εκτάσεων υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού και το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου 2014 να υποβάλλουν δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καν (ΕΚ) 1282/01.
Οι δηλώσεις συγκομιδής είναι υποχρεωτικές και απαραίτητες προκειμένου οι αμπελουργοί να μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής για οποιοδήποτε λόγο, οι παραγωγοί έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Οι δηλώσεις συγκομιδής υποβάλλονται στην Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δυτ. Αττικής (Περσεφόνης 19 & Χατζιδάκη, Ελευσίνα) και στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Μεγαρέων (Π. Γεωργακή 8, Μέγαρα τηλ. 2296028210).
Για την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής απαραίτητα είναι τα εξής δικαιολογητικά:
  1. Απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη αμπελοτεμαχίων και
  2. ζυγολόγιο, ή δελτίο αποστολής, ή δελτίο ποσοτικής αραλαβής από το   οινοποιείο για την ποσότητα που παραδόθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: