nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕΣ

(Η Αλήθεια για το Χρέος της ΔΕΥΑΜ)
Οι κυβερνήσεις, που διοίκησαν τη χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, οδήγησαν το κράτος σε οικονομικό αδιέξοδο. Και τότε αντί να λάβουν διαρθρωτικά μέτρα και να εξορθολογήσουν τις δαπάνες του δημοσίου, για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση έβαλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στην αγκαλιά της τρόικας, χαλκεύοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, όπως λένε στελέχη αυτής. Αυτό οδηγεί στην βάσιμη υποψία, πως μεθοδευμένα μας έχουν οδηγήσει μέχρις εδώ.
Το αποτέλεσμα  είναι από τότε να υπογράφουν με κλειστά μάτια (αφού επίσημα χείλη έλεγαν πως δεν τα είχαν διαβάσει) τα επαίσχυντα μνημόνια, τα οποία άλλο δεν κάνουν από το να εξαθλιώνουν το λαό με τη συνεχή μείωση των μισθών και συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας και της ανεργίας, παράλληλα όμως να προστατεύουν τα συμφέροντα των ολίγων και έτσι να γίνονται οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Και παρότι επίσημα χείλη του ΔΝΤ λένε, πως είναι λάθος τα μέτρα, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, εντούτοις η κυβέρνηση εμφανιζόμενη ως βασιλικότερη του βασιλέως συνεχίζει τον ίδιο δρόμο.
Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τις θεωρίες του Φρίντμαν, περί άκρατου νεοφιλελευθερισμού, που προσπαθούν να επιβάλουν σε όλο τον κόσμο τα παιδιά της σχολής του Σικάγου, έχουν βάλει ως στόχο να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα ( υγεία, παιδεία, κλπ.) και οπωσδήποτε τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, επείγονται να πωλήσουν την ΕΥΔΑΠ για 300 εκατομ. ευρώ. Μία εταιρεία, η οποία είναι κερδοφόρος και αποφέρει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια στον κρατικό προϋπολογισμό και της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία υπολογίζονται στα 6,5 δις ευρώ. Δηλαδή θα πωληθεί στο 5% περίπου της αξίας της. Για να ακολουθήσει βέβαια ο γνωστός κύκλος. Την αγοράζει ο
ιδιώτης σε εξευτελιστική τιμή, αποκομίζει υπερκέρδη, στη συνέχεια την καταχρεώνει, για να έρθει το κράτος ,να πληρώσει τα σπασμένα και να την κοινωνικοποιήσει. (Τα σπασμένα βέβαια τα πληρώνουν πάντα οι απλοί πολίτες, διότι μόνο αυτοί φορολογούνται).
Για να πωληθεί όμως η ΕΥΔΑΠ στον ιδιώτη, πρέπει να την απαλλάξουν από τα βαρίδια της, που δεν είναι άλλα από τα χρέη προς αυτήν του Δημοσίου (600 εκατ. ευρώ περίπου) και των Δήμων, που υδροδοτούνται από την ΕΥΔΑΠ (200 εκατ. ευρώ περίπου) και επειδή η κυβέρνηση βιάζεται, να πωλήσει την ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε να πληρώσει και τα χρέη των Δήμων. Έτσι θα δώσει σε όλους τους Δήμους , που χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ (και όχι μόνο  στο Δήμο Μεγαρέων), τα χρήματα που αντιστοιχούν στο χρέος τους προς αυτήν, για να ξεχρεώσουν.
Επομένως, είναι κυβερνητική απόφαση, που προήλθε από πίεση της τρόικας και όχι από πίεση κάποιου Δήμου και είναι μέτρο γενικό, που αφορά όλους τους Δήμους. Ο δε κ. Μαρινάκης έχει ήδη πληρώσει 3 εκατ. ευρώ χρέος προς την ΕΥΔΑΠ (τα πρώτα που πλήρωσε από τα ληξιπρόθεσμα, ενώ οι συμπολίτες ακόμα περιμένουν, να λάβουν τα χρεωστούμενα).
Υπάρχουν όμως  δύο σοβαρότατοι κίνδυνοι, οι οποίοι επισημάνθηκαν στον κ. Μαρινάκη, που απάντησε, πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όμως σε άλλες περιπτώσεις, που είχε διαβεβαιώσει, είχε συμβεί ακριβώς το αντίθετο (π.χ. Εφορία, αγκυροβόλιο, ιχθυοτροφεία, κλπ). Και αυτό οπωσδήποτε είναι σοβαρότατος λόγος ανησυχίας.
Πρώτον, να μη δοθούν τα χρήματα από την κυβέρνηση και να βρεθεί ο Δήμος με ένα χρέος, που θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα, αφού το χρέος της ΔΕΥΑΜ έχει μεταφερθεί ήδη στον Δήμο.
Δεύτερον, να δοθούν τα χρήματα του χρέους της ΔΕΥΑΜ, αλλά να τα παρακρατεί σταδιακά κάθε χρόνο απ’ αυτά, που πρέπει να δίνει η κυβέρνηση προς το Δήμο. Αυτό θα αποβεί ολέθριο για την οικονομία του Δήμου, διότι δεν θα μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις λειτουργικές ανάγκες, οπότε θα αναγκαστεί να απολύσει υπαλλήλους και να αυξήσει δημοτικά τέλη και φόρους.
Δηλαδή θα επέλθει η πλήρης οικονομική καταστροφή του Δήμου.
Και τέλος, προκύπτει και το μεγάλο ζήτημα. Θα ξεχρεωθεί η ΔΕΥΑΜ με το δώρο αυτό της κυβέρνησης προς όλους τους Δήμους. Θα συνεχίσει ο κ. Μαρινάκης με την αλόγιστη και σπάταλη πολιτική του να την χρεώνει; Δεν πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την ιστορία;  Ή θα την χρησιμοποιήσει για προεκλογικούς λόγους και σκοπούς; Στο τέλος όμως τον λογαριασμό τον πληρώνουν πάντοτε οι φορολογούμενοι πολίτες (είτε από το ταμείο του Δήμου πληρώνονται τα χρήματα, είτε από το ταμείο της κυβέρνησης ), για να κάνουν οι πολιτικάντηδες τα «παιχνιδάκια» τους, προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία.
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αγαπητοί  νέοι φοιτητές και φοιτήτριες Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Εκ μέρους των στελεχών και των μελών του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” σας απευθύνω τα θερμά και ειλικρινή  συγχαρητήριά μου για την είσοδο σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που αποτελεί για εσάς μια καθοριστική καμπή της ζωής σας και μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες, που είχατε ή θα έχετε στο μέλλον.
Η επιτυχία αυτή είναι το επιστέγασμα της μεγάλης, επίπονης και επίμονης προσπάθειας, που καταβάλατε κατά τη διάρκεια της φοιτήσεώς σας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα η απαρχή μιας νέας πορείας και προσπάθειας στο στίβο της ζωής.
Την φοίτησή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να την δείτε μόνο ως ένα τρόπο και μια ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά να εκμεταλλευτείτε τις σπουδές αυτές, για να καλλιεργήσετε το πνεύμα και την ψυχή σας και για να σφυρηλατήσετε χαρακτήρα και προσωπικότητα δημιουργική, παραγωγική και επωφελή για όλη την κοινωνία.
Στην προσπάθειά σας αυτή, υπό τη σκέπη του Θεού, είχατε αρωγούς και συμπαραστάτες τους γονείς σας, που σας υποστήριζαν ηθικά και υλικά, καθώς και τους καθηγητές σας, που σας καθοδηγούσαν και σας εφοδίασαν με τις απαραίτητες γνώσεις. Και σε αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι, πρέπει δε πάντα  να το θυμάστε αυτό και να τους σέβεστε στο διηνεκές.
Εκμεταλλευτείτε τα χρόνια της φοιτητικής σας ζωής, τα οποία θα θυμάστε για πάντα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Και σε όσους απέτυχαν σ’ αυτή την φάση, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή και την προσπάθεια. Η ζωή έχει και άσχημες στιγμές, ατυχίες και αποτυχίες. Μία μάχη χάθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος. Όσοι δεν τα βάζουν κάτω στο τέλος πετυχαίνουν.
Συνεχίστε την προσπάθεια  και η επιτυχία θα έρθει αργά ή γρήγορα. Εξάλλου όλοι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία,
Τελειώνοντας  εύχομαι από βάθους καρδίας σε όλες και όλους ατομική και οικογενειακή υγεία, χαρά, ευτυχία, καλή φοίτηση, ευόδωση όλων των προσπαθειών και ευτυχή και ανοδική πορεία στον δύσκολο δρόμο της ζωής.
Να θυμάστε, πως σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: